Wat kost een nachtbeugel ? Retainers 


Invisalign retainer wat kost een retainer wat kost een nachtbeugel orthodontie-ontwerpen


Wat zijn  RETAINERS 

Na de actieve behandeling wordt de beugel verwijderd. Dan volgt de zogeheten retentiefase.

Om het eindresultaat van de behandeling te stabiliseren worden nachtbeugels aan gemeten. Dit is een dun doorzichtig hoesje dat over de tanden heen geplaatst kan worden. Deze dient men minimaal 12 maanden elke nacht te dragen, daarna mag er meestal wat afgebouwd worden naar circa 4 nachten per week, dit voor de rest van het leven. De nachtbeugel mag nooit erg strak zitten of pijnlijk zijn, als dit het geval is maak dan een afspraak bij de praktijk. 

Als er ondanks de nachtbeugel op een later tijdstip zich toch weer onregelmatigheden qua tandstand mochten voordoen, maak dan een afspraak met de praktijk om de situatie te bespreken.

VOOR WIE? 

Iedereen met rechte tanden.

Ook mensen die geen beugelbehandelingen hebben ondergaan zouden baat kunnen hebben bij een retainer. Soms begint men lichte druk te voelen op latere leeftijd en heeft men de indruk dat de tanden wat gaan verschuiven, dan zou een retainer voor de nacht uitkomst kunnen bieden. Mits er geen onderliggende andere problemen zijn.

INTAKE

Voor een retainer maken wij scans en foto’s om de huidige gebitssituatie in kaart te brengen. aan de hand daarvan laten wij een set retainers vervaardigen. Deze worden geproduceerd door Invisalign en worden steeds per 3 sets geleverd.

AAN DE SLAG

De retainer wordt gepast en kan dan geplaatst worden op de tanden.

CONTROLES

Na 3 tot 6 maanden mag de retainer gecontroleerd worden, daarna zou uw eigen tandarts het kunnen overnemen tijdens de halfjaarlijkse controles.

BIJ HET EINDE

Voor optimaal onderhoud zijn retainers meestal levenslang nodig.

Wat kosten Retainers

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 200 en 600 euro.© Mydent 2022 -    Monnikenhoflaan 39     2620 Hemiksem     032912000     Alle rechten voorbehouden.        Algemene Voorwaarden   Disclaimer