Wat zijn uitneembare beugels

Uitneembare beugels worden ook wel losse beugels genoemd. Deze beugels heten zo omdat ze door de drager of draagster uit de mond kunnen worden gehaald. Uitneembare beugels zijn gemaakt van plastic (eigenlijk kunsthars) waaraan metalen draden zijn vastgemaakt. Er zijn verschillende soorten uitneembare beugels. Een veelgebruikte uitneembare beugel is het plaatapparaat, ook wel plaatje geheten. Deze beugel bestaat uit een plastic plaat die tegen het gehemelte aansluit. Aan het plastic zitten allerlei metalen draden. Een plaatapparaat kan ook voor het ondergebit worden gebruikt. Een andere veel gebruikte uitneembare beugel is de activator. Deze beugel wordt ook vaak blokbeugel, dubbele beugel of dubbeldekker genoemd. Eigenlijk bestaat de activator uit een uitneembare onder- en bovenbeugel die aan elkaar zijn vastgemaakt. Er zijn een heleboel verschillende activatoren.


VOOR WIE ?

Jonge mensen in de groei

Tijdens het intake gesprek bespreken wij met welke beugel er gestart moet worden. Dit is bij jonge mensen soms een uitneembare beugel om de groei ontwikkeling te begeleiden. Hierna volgt er meestal een vaste beugel slotjes of een Invisalign beugel. Het is meer een voortraject om de kaken beter op elkaar aan te laten sluiten. We maken afdrukken, scans en foto’s zodat we de uitneembare beugel kunnen laten maken. Na het plaatsen komt men gemiddeld elke 4 weken op controle. De duur is afhankelijk van de gebitssituatie.

© Mydent 2022 -    Monnikenhoflaan 39     2620 Hemiksem     032912000     Alle rechten voorbehouden.        Algemene Voorwaarden   Disclaimer