Aligners van INVISALIGN


Digitale Orthodontie 

Wat zijn Aligners

Aligners zijn doorzichtige hoesjes van kunststof die je over je tanden heen kan plaatsen waardoor je tanden recht geduwd worden. Omdat je elke twee weken deze hoesjes verwisselt voor een hoesje die een andere vorm heeft zullen je tanden en kiezen langzaam gaan verplaatsen. De hoesjes van het merk Invisalign zijn gemaakt van polyurethaan, bevatten geen BPA en zijn zeer nauwkeurig afgewerkt voor een optimaal draagcomfort. Aligners worden al tientallen jaren gemaakt en gebruikt door tandartsen en orthodontisten, er zijn vele soorten, merken en kwaliteitsverschillen.

Een behandeling met clear aligners verloopt comfortabel, je mag en kan alles eten daar je de beugels moet uitdoen tijdens het eten. Er kunnen dus geen blokjes of draden losspringen waardoor de kans op urgente klachten zeer gering is. De beugels zijn uitneembaar waardoor een perfecte mondhygiëne mogelijk is. Om de therapietrouwheid op te volgen zijn de aligners van Invisalign voorzien van een gepatenteerde kleurindicator, worden de aligners onvoldoende gedragen dan is dit merkbaar aan de kleurindicator.

In de afgelopen 20 jaar heeft Invisalign veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, Invisalign Aligners worden nu gebruikt om 90% van de orthodontische problemen te behandelen.  


De keuze van het apparaat zal dus niet meer afhangen van “plastic” versus metaal maar eerder van DIGITAAL vs ANALOOG.

INVISALIGN ANTWERPEN


VOOR WIE?

Bijna iedereen

Aligners zijn voor iedereen geschikt, alle leeftijden en situaties. Het kan zijn dat bij bijzondere situaties eerst voorwerk gedaan moet worden met andere soort beugels en/of chirurgie. Afhankelijk van de wensen en de groei en het aanpassingsvermogen van de persoon. Aligners vervangen de metalen slotjesbeugel, de brackets, niet de activatoren en andere groeistimulerende of remmende beugels.


 Download Brochure Invisalign Full.

 Download Brochure Invisalign Teen.


Behandeling   IN STAPPEN

INTAKE

Tijdens de intake vervaardigen wij een digitale mondafdruk en bespreken we samen met u de wensen, de mogelijkheden en de kosten. Omdat we tijdens een intake nog niet alle dia’s en radiologische opnamen maken kunnen wij u alleen een globale inschatting geven van hoelang het behandeltraject zal verlopen.

AAN DE SLAG

Bij de tweede afspraak maken wij mond- en gezichtsfoto’s en röntgenfoto’s. Dit alles wordt samengevoegd tot een 3D simulatie, een virtuele set-up van hoe de tanden en kiezen zullen verplaatsen. Als alles is gecontroleerd wordt dit definitieve plan met u besproken en kunnen we overgaan tot het bestellen van de complete set aan hoesjes / aligners. Deze set wordt binnen 2 weken verzonden naar onze praktijk zodat wij de beugel kunnen gaan plaatsen.

CONTROLES

Elke  8 of 10 weken verwachten wij u op controle om aanpassingen te doen, uw vragen te beantwoorden en tye zorgen dat de behandeling volgens plan verloopt.

BIJ HET EINDE

Samen bespreken wij aan het einde van de behandeling of de resultaten bereikt zijn, of er wellicht meer beugels nodig zijn of dat we kunnen overgaan tot het bestellen van de nachtbeugels.


© Mydent 2022 -    Monnikenhoflaan 39     2620 Hemiksem     032912000     Alle rechten voorbehouden.        Algemene Voorwaarden   Disclaimer