Wat zijn vaste beugels

De vaste beugel – ook wel blokjes-, plaatjes-, of slotjesbeugel genoemd – kan door de drager of draagster niet uit de mond worden genomen. De vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets) die op de tanden worden geplakt. Om de kiezen zitten meestal metalen ringetjes (banden). Daarop zitten kleine metalen buisjes. Door de slotjes en buisjes loopt een veerkrachtige draad. Er bestaan ook nog andere soorten beugels die niet uit de mond kunnen worden gehaald b.v. de zgn. hyrax. Deze beugels zitten meestal met ringetjes aan de kiezen vast.


De meeste behandelingen in onze praktijk worden uitgevoerd met Clear Aligners. Wanneer een orthodontische behandeling gecombineerd wordt met een chirurgische kaakoperatie dan plaatsen wij een Insignia “ Blokjes beugel”. Insignia is een computergestuurd systeem: digitale 3D gebitsafdruk en digitale behandelplanning wordt gecombineerd met speciaal vervaardigde beugels en draden, aangepast aan uw persoonlijke gebitsanatomie.  Na een eerste onderzoek vervaardigen we een digitale mondafdruk voor het Insignia Smile Design laboratorium. De geavanceerde beeldvormingssoftware maakt een driedimensionale weergave van je gebit. Vervolgens worden je beugel(s) en draden speciaal op maat vervaardigd. Het grote voordeel hierbij is dat het gebit net als vingerafdrukken en de iris uniek is bij ieder persoon. De boogvorm wordt dus digitaal aangepast aan jou unieke glimlach. De brackets kunnen zowel traditioneel als transparant worden geproduceerd.


Download Informatiefolder Insignia© Mydent 2019 -    Monnikenhoflaan 39     2620 Hemiksem     032912000     Alle rechten voorbehouden.        Algemene Voorwaarden   Disclaimer