Behandeling

De tandarts en kinesist kunnen je helpen bij het voorkomen van bruxisme en de schade hiervan.

De tandarts geeft je uitleg en advies, voedingsadviezen zijn bijvoorbeeld heel belangrijk. Zo kunnen zure dranken extra schade aan je gebit geven. De tandarts kan ook een splint of een spalk maken. Dit is een uitneembare plaat van doorzichtige kunsthars 2-3 mm dik, die over je boventanden wordt geschoven, en welke gedurende de nacht wordt gedragen. Een dergelijke splint voorkomt schade aan het gebit en zal ook de reflexen “deprogrammeren” waardoor men minder gaat knarsen.Als de hoektanden erg afgesleten zijn, kan het opbouwen van de hoektanden met composiet vulmateriaal ook hulp bieden. Hiermee kan de onderkaak bij knarsbewegingen namelijk minder schade aanrichten.

De kinesist helpt als er sprake is van nadelige gevolgen van bruxisme, zoals pijn in de kauwspieren en als je je mond niet goed meer kan openen.

Als het tandenknarsen een langere tijd stabiel is gebleven kan er ook gekozen worden voor duurzaam herstel. Bijvoorbeeld door middel van kronen. Een beugel kan soms ook een oplossing bieden, dit kan dan eventueel in combinatie met het witte vulmateriaal.

tandenknarsen


© Mydent 2022 -    Monnikenhoflaan 39     2620 Hemiksem     032912000     Alle rechten voorbehouden.        Algemene Voorwaarden   Disclaimer